Monday, July 27, 2015

Chutney av röda vinbär

I trädgården finns ett antal bärbuskar. Bland annat en med röda vinbär. Med chilin vi köpte i Italien passade vi på att göra lite chutney.  

Först plockade vi av bären. 

Man måste få äta lite också. 

Två stora bunkar med bär blev det denna gång. Det mesta frös vi in, men en del blev alltså chutney.

Först rensade vi och mätte upp bären. Vi använde detta recept och gjorde dubbel sats. 

I receptet skulle man bara ha en chili. Men vi slängde i fyra och det blev ändå inte så starkt. Fast det har ju klart att göra med vilken sorts chili man använder. Vår från Italien var rätt anonym tyvärr. 

Sedan i med socker...

Blanda allt och låt småkoka under omrörning 5-10 minuter till det tjocknar.

Häll upp på burk och ställ kallt. Den smakade gott, men kunde haft lite mer sting. Vi får se om den växer till sig när den får stå lite i kylen. Kan nog bli gott både till kött och pannkakor. 

No comments:

Post a Comment