Thursday, August 6, 2015

Skörderesultat 1: Tillfredsställande efter rådande väderlek

Såhär ser det ut vid huset just nu. Grönt och frodigt. Ingen torka direkt.
I söndags passade jag på att skörda lite. Mest bär men en del av grönsakerna är också klara.
Några morötter börjar visa sig. Men de som vi dragit upp på prov hittills har varit långa och väldigt smala.
Den gula löken knyter sig fint. Den röda ser fortfarande rätt liten ut.
Polkabetorna växer fint. Inga harar eller rådjur har vi haft besök av heller. Peppar peppar.
Alla tomaterna ser ut såhär. Förutom en som jag köpte i blomsteraffären som redan hade små gröna tomater. Men inte ens den har klarat sommarens solbrist. Bättre lycka nästa år.
Men vi har i alla fall två buskar fulla av röda krusbär. Mums alltså! Har tidigare aldrig ätit detta, men det är toppen!
Jättemånga buskar med svarta vinbär. 
Och bakom ladan finns ett gäng gamla hallonbuskar som fått extremt stora bär. Inte så många än dock. Buskarna behöver beskäras i höst och förhoppningsvis kommer det fram nya bär så småningom.
 Passade även på att skörda skogens guld. Jag som aldrig haft någon tur med gula. Äntligen hittar även jag dessa. Älskar att gå i skogen och spana och fylla kassen med mer och mer. Det tråkiga är rensningen. Sedan är det roligt igen när man får äta. Ni kanske undrar var Gustav höll hus? Han åkte skåpbil hem från Urkult i Norrland.
I går skördade vi så vår första lök. Sjukt fin!
Av löken, delar av svampen och egen ruccola gjorde vi mumsig paj. Vi skördade även vår första polkabeta. Den var god kokt, men inte så randig som jag hoppats. Det blev en väldigt lyxig matlådan på jobbet i dag. Vi använde det här receptet, men tog bort bacon.

No comments:

Post a Comment