Thursday, May 14, 2015

I lördags åkte vi och ett stort gäng kompisar ut till torpet. Det var fint väder så några av oss började med att hänga lite i solen, några lagade potatissoppa och några började att greja med skåpbilen.
Soldyrkare i hörnet i väntan på mat och kraft.

När vi var mätta och nöjda var vi redo att börja jobba.

Mårten, Jonte och Lasse fick feeling och tog initiativet till att röja ur ladan. De tyckte absolut att vi skulle göra i ordning där inför midsommar. Är man åtta personer går det ju också väldigt lätt och fort.

Sagt och gjort. Veden och bråten som går att använda flyttade vi till traktorgaraget. Jonte organiserade och staplade i trälådor.

Den provisoriska väggen revs.

Skottkärran gick varm för att få bort allt.

Glad och nöjd husägare.

Stenram jobbade också en del. Även om det inte ser ut så.

Den gamla stegen till övervåningen revs och väggen stabiliserades lite extra. Många hjälpte till.

Rent och fint. Tur att katten klarade sig från städarna.


Trappan flyttades från att ha stått direkt mot väggen till att leda upp till en avsatts. Det blev så fint och bra! Tack till byggarna Gustav, Jonte, Lasse och Mårten.

Dag två fortsatte arbetet och killarna gick loss på loftet i ladan. Jag hann tyvärr inte fota när de röjde och öste ut all hö som täckt golvet.. Det visade sig sedan att golvet under var sisådär, så en del bräder måste bytas ut.

Killarna och "höskullen". Tur att det fanns en lämplig öppning. För att högen skulle kunna gå att flyttas ut lite mer från väggen la grabbarna en presenning under och sedan skyfflade de allt en bit bort....

Dammigt och skitigt överallt. Det krävs en del mer fix innan ladan är perfekt. Men det lär bli najs dans här till midsommar.

No comments:

Post a Comment