Monday, May 4, 2015

Städa och gräva

I torsdags eftermiddag tog vi bussen till Hallstavik och Gustavs familj. Efter en blixtvisit till närliggande eld med tillhörande körsång åkte vi hem till huset och åt mumsig pulled pork. På kvällen började jag och Birgit att rensa i deras köksskåp i jakt på bra-att-ha-saker till torpet. Vi fick ihop en fin hög och Lasse och Birgit fick mer plats i skåpen. Winwin. Dagen efter fortsatte "loppisen", först i uthusen på gården där vi hittade täcken, filtar, en fin koffert med mera. Sedan i förrådet där vi hittade  köksprylar, gardiner, lakan och annat kul från Gustavs mormor Siri. 

På eftermiddagen tog vi de fullastade bilarna och körde till torpet. Det var väldigt kallt, men blev snart mysigt när vi fick fart på spisen och tände ljus i stumpljusstaken (som vi fick + tillhörande låda med ljus/stumpar från Siri).
Nyvakna men taggade för en ny dag.

Mina vänner den här helgen...

Att städa köket var nämligen en av sakerna som stod på schemat. Det tar så låång tid och är såå jobbigt. Vi är fortfarande tyvärr inte klara. Men en bra bit på väg. Stort tack till Birgit!

I en av lådorna som vi fick med oss fanns en hel drös med bestick som blev välanvända i helgen.

Det blev kväll och fint ljus. Detta är Gustavs bil "Fastyn".

Det regnade lite, men vi grillade ändå.

Efterrätt måste man ha, så Birgit slängde ihop en hallontårta.

Ny dag. Nya tag.

Söndagens uppgift var skafferiet/skåpet närmast kyl och frys. Många hyllplan som typ inte blivit städade på år och dar. Blä! Men fint blev det. 

Ett av helgens fina "loppisfynd" från Birgit.

Torpet har fått sina första pelargoner. Även en antik sockerskål och en guldig kaffeburk.

En karott med tjusig dekor.

Plus massa skålar och grejer i glas. Medan jag och Birgit grejade inne hängde grabbarna i trädgården och grävde till en odlingsplats för humlen.

Tre odlingslådor och tre störar.

Vi har väldigt lerig jord så det var sjukt tungjobbat. Ni kan se leran till höger.  Lådorna fylldes först med markduk och sedan jord från en gammal kompost. Vi köpte även ett gäng påsar med jord men insåg att vi måste köpa ett större parti. Påsarna förslår inte så mycket.

Vi fick även lite fläderskott. Hoppas de tar sig. Gustav och Willes fläderipa vill vi gärna dricka fler gånger. Som ni ser finns det också en del att göra med fasaden. Men det blir en annan gång.

No comments:

Post a Comment